Tarptautinis menų forumas skirtas Stanislovo Moniuškos 150-osioms mirties metinėms paminėti

Šių metų spalio 20 – 21 dienomis Asociacija „Menų ir inovacijų platforma“ organizavo projektą „Tarptautinį menų forumas skirtas kompozitoriaus Stanislovo Moniuškos 150-osioms mirties metinėms paminėti“. Džiugu, kad Rudaminos meno mokykla tapo forumo partneriu ir mokyklos mokiniai bei mokytojai turėjo galimybę jame sudalyvauti.
Visi su nekantrumu ir jauduliu laukė bei ruošėsi šiam renginiui. Forume buvo pakviesti dalyvauti Lietuvos, Lenkijos, Čekijos ir Vokietijos jaunieji muzikai.
Spalio 20-ą dieną Vilniaus Šv. Dvasios bažnyčioje  vyko forumo dalyvių muzikos koncertas ir Rudaminos meno mokyklos dailės klasės mokinių darbų paroda skirta kompozitoriui Stanislovui Moniuškai. Koncerte dalyvavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Varšuvos F. Šopeno muzikos mokyklų tinklo, Prahos menų mokyklos bei Rudaminos ir Pagirių meno mokyklų mokiniai. Labai  iškilmingai skambėjo muziką bažnyčioje, klausytojai su nuostaba klausėsi Stanislovo Moniuškos vargoninės ir vokalinės muzikos bei kitų kompozitorių kūrybos kūrinius. Rudaminos meno mokyklos administracija suorganizavo mokinių ir mokytojų koncertinę išvyką į šį nuostabų renginį.
Spalio 21 dieną Rudaminos meno mokykloje  vyko Rudaminos, Pagirių ir Prahos menų mokyklų dailės klasių mokinių darbų  parodos atidarymas skirtas Stanislovui Moniuškai. Vėliau vyko  konferencija – koncertas kuriame skambėjo S. Moniuškos ir kitų kompozitorių  kūriniai bei Pagirių meno mokyklos mokytojai  pristatė pranešimą apie Stanislovo Moniuškos gyvenimą ir kūrybą. Koncerte dalyvavo Rudaminos meno mokyklos, Varšuvos F. Šopeno muzikos mokyklų tinklo ir Prahos menų mokyklos atlikėjai.
Tai pat į forumą bendradarbiavimo ryšiams sustiprinti atvyko Varšuvos F. Šopeno muzikos mokyklų tinklo direktorė Katarzyna Langer,  Prahos pradinės meno mokyklos direktorius Libor Zika ir Dithmarscher muzikos mokyklos direktorius Rychard Ferret. Renginio pabaigoje Rudaminos meno mokyklos direktorius Jurij Krupičevič foromo organizatoriaus vardu ( Asociacija „Menų ir inovacijų platforma“ direktorius Jurij Cymliakov) pasidžiaugė įvykusiu renginiu, padėkojo forumo  dalyviams bei pedagogams,  partneriams buvo įteiktos padėkos už dalyvavimą ir bendradarbiavimą.
Smagu, kad Rudaminos meno mokyklos bendruomenė turi galimybę dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose bei prisidėti prie Tarptautinio menų forumo įgyvendinimo.

Daugiau renginio akimirkų žiūrėkite mūsų mokyklos Facebook paskyroje.