Vilniaus r. Rudaminos meno mokyklos mokinių išvyka į Varšuvą 2024

Š. m. vasario 5 – 10 dienomis Vilniaus r. Rudaminos meno mokyklos mokiniai kartu su fleitos mokytoja Justina Jurgelevič ir mokyklos direktoriumi Jurijumi Krupičevič dalyvavo tarptautiniame projekte ,,Tarptautinis simfoninis orkestras“ kuris vyko F. Šopeno muzikos mokyklų tinkle Varšuvoje. Simfoniniame jaunimo orkestre grojo daugiau kaip 80 mokinių iš 4 Europos šalių ( Lietuva, Lenkija, Vokietija, Čekija). Iš Lietuvos (Rudaminos ir Pagirių meno mokyklų) vyko 15 dalyvių delegacija.Vasario 8 d. po kelių intensyvių repeticijų suskambėjo pirmas koncertas kuris turėjo didelį žiūrovų palaikymą, po kurio dalyviai labiau susivienijo baigiamajam koncertui. Atsakingumas buvo didžiulis, bet jiems pavyko puikiai!Vasario 9 d. jaunimo susitikimą vainikavo iškilmingas Kino ir džiazo muzikos koncertas „Movie Wam“, kuris įvyko Frederiko Šopeno muzikos universiteto koncertų salėje. „Movie Wam“ yra muzikinė kelionė, sudaryta iš garsių TV serialų ir filmų dainų bei instrumentinių temų iš tokių hitų kaip Džeimsas Bondas, Liūtas Karalius, Hercules, Frozen ir La La Land. Taip pat skambėjo džiazo hitai, tokie kaip „Bliuzo gimimas“ solo klarnetui ir orkestrui bei gerai žinomos Duke’o Ellingtono temos.Simfoninio jaunimo koncerto klausėsi apie 1000 žiūrovų.
Projekto dalyviams buvo paruoštas labai turiningas ir prasmingas laiko praleidimo grafikas. Kiekvieną dieną važiavo į ekskursijas, aplankė muziejus, dalyvavo senovės stiliaus muzikos koncerte Varšuvos Nacionalinėje filharmonijoje.
Džiaugiamės, kad galime tęsti draugiškus bendradarbiavimo ryšius su garbingais partneriais.

Dėkojame Lietuvos Ambasadai Lenkijoje už tai, kad pasirūpino Lietuvos jaunimo atvykimu į Varšuvą bei smuiko mokytojai metodininkei Svetlanai Mikelskaitei ir klarneto mokytojui Lukui Kašėtai už mokinių paruošimą projektui.

Daugiau išvykos akimirkų:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=meno.rudamina&set=a.985975463318452