XII Vilniaus rajono Rudaminos meno mokyklos styginių instrumentų muzikos festivalis ,,Šokio ritmu: nuo senovės iki šių dienų“

2023 m. lapkričio 18 d. Vilniaus r. Rudaminos meno mokykloje vyko XII styginių instrumentų muzikos festivalis ,,Šokio ritmu: nuo senovės iki šių dienų“. Šeštadienio popietę į mokyklą rinkosi jaunieji stygininkai ir festivalio svečiai. Festivalio tikslas ugdyti muzikuojančių mokinių meninį skonį, kelti atlikimo meistriškumo lygį. Skatinti žanrinės muzikos pažinimą, supažindinti jaunuosius atlikėjus su įvairių epochų šokinės muzikos žanro stilistika styginiams instrumentams. Siekti atskleisti mokinių individualius bei griežimo ansamblyje gebėjimus.
Šiais metais festivalyje dalyvavo ne tik smuiko ir gitaros klasių pradinio ir pagrindinio muzikinio ugdymo mokiniai. Pirmą kartą mokyklos istorijoje į festivalio sceną kartu su savo mokytojomis Vilija Veličkiene ir Aiste Ševcova žengė jaunieji violončelistai. Violončele pradėję griežti tik nuo rugsėjo mėnesio, jau galėjo pagriežti pirmąsias savo pjeses festivalio klausytojams.
Kiekvienas festivalio dalyvis atliko vieną laisvai pasirinktą solo arba ansamblinį šokinės muzikos žanro kūrinį. Skambėjo įvairių žanrų kūriniai: nuo klasikos iki modernių kompozicijų, nuo solistų iki didelio styginio ansamblio pasirodymo. Atlikėjams akomponavo koncertmeisterės Milena Uscilienė ir Elena Sherbakova.Gražiu įžanginiu akordu nuskambėjo M. K. Oginskio ,,Polonezas“ , atliekamas mokytojų kvarteto ( Svetlana Mikelskaitė, Diana Šivickienė, Žilvinas Švelnys, Aistė Ševcova). Renginio metu salėje jautėsi draugiška atmosfera. Kiekvienas festivalio dalyvis buvo palydėtas gausiais aplodismentais, padėkos raštu ir saldžia dovanėle.
Sveiku visus festivalio dalyvius su sėkmingu pasirodymu ir linkiu sėkmės kituose renginiuose.

Smuiko mokytoja metodininkė Svetlana Mikelskaitė

Daugiau renginio akimirkų:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=meno.rudamina&set=a.928429609073038