Tarptautinis menų forumas Skirtas Ferenco Listo 210-osioms gimimo metinėms paminėti

Šių metų spalio 12 – 15 dienomis Asociacija „Menų ir inovacijų platforma“ kartu su Vilniaus r. Rudaminos ir Pagirių meno mokyklomis organizavo tarptautinį menų forumą skirtą kompozitoriaus Ferenco Listo 210-osioms gimimo metinėms paminėti. Renginio kuratoriais ir vykdytojais buvo paskirti abiejų mokyklų fortepijono dalyko mokytojai. Forumo vadovas Rudaminos meno mokyklos direktorius Jurij Krupičevič.  Visi su nekantrumu ir jauduliu laukė bei ruošėsi šiam renginiui. Buvo pakviesti dalyvauti Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos jaunieji muzikai. 
Pirmą dieną pasitikome forumo dalyvius, bei pristatėme renginio programą.  Svečiai turėjo pažintinę ekskursija po Vilniaus senamiestį.
Spalio 13-ą dieną Pagirių meno mokykloje vyko dailės klasės mokinių darbų paroda skirta kompozitoriui Ferencui Listui. Kūrybingi jaunieji dailininkai išliejo savo fantaziją ir vaizduotę tapydami  piešinius, kuriose pavaizdavo skirtinga Ferencą Listą. Tą pačią dieną Rudaminos meno mokykloje vyko muzikos klasių mokinių referatų pristatymas. Kiekvienas stengėsi kuo įdomiau ir išsamiau aprašyti Ferenco Listo gyvenimo bei kūrybos ypatumus.
Spalio 14 dieną Rudaminos daugiafunkciniame kultūros centre įvyko forumo dalyvių fortepijoninės muzikos koncertas. Koncerte dalyvavo Varšuvos F. Šopeno muzikos universiteto studentas Grzegorz Prokopczuk (prof. Jerzy Sterczynki), Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokinė Aurelija Vanagaitė (mok. Gabielė Kondrotaitė) ir Rudaminos meno mokyklos auklėtiniai David Jurevič (mok. Jolanta Grabštunovičienė) ir Deivid Jankovski (mok. Rasa Šimkienė). Pagirių meno mokyklos mokytojai Jurgita Umaraitė, Kszysztof Markevič ir Diana Encienė paruošė išsamų pranešimą apie kompozitorių kuri renginio metu turtingai pristatė mokytoja Diana Encienė. O visą renginį pravedė Ivona Chodorovič.  Tai pat į forumą bendradarbiavimo ryšiams sustiprinti atvyko Varšuvos II laipsnio Valstybinė F. Šopeno muzikos mokyklos fortepijono skyriaus vedėja Marta Jarczewska. Koncerte vyravo šilta ir jauki atmosfera. Renginio pabaigoje Rudaminos meno mokyklos direktorius ir forumo vadovas Jurij Krupičevič pasidžiaugė įvykusiu renginiu, padėkojo forumo rengėjams, dalyviams bei pedagogams,  įteikė padėkos raštus. Koncertui pasibaigus visi forumo dalyviai susirinko prie kavos draugiškiems pokalbiams ir diskusijoms.
Dėl epidemiologinės situacijos šalyje į forumą negalėjo atvykti visi kviestiniai svečiai iš užsienio.
Bet tai nesutrukdė susitikti visiems virtualioje aplinkoje.  Forumo dalyviai atsiuntė savo auklėtinių atliekamų kūrinių vaizdo įrašus bendram online koncertui,  kurio premjera įvyko Rudaminos meno mokyklos Youtube platformoje spalio 15 dieną. Išgirdome jaunųjų muzikų grojimo iš Haides muzikos mokyklos (Vokietija), Varšuvos valstybinės II laipsnio F. Šopeno muzikos mokyklos ir Žešovo bendro lavinimo muzikos mokyklos (Lenkija).
Smagu, kad vyraujant sunkiai epidemiologinei situacijai, pavyko įgyvendinti Tarptautinio menų forumo idėją ir užmegzti draugiškus bendradarbiavimo ryšius su garbingais svečiais.
Muzikos kalba viena visoms tautoms, ypatingai svarbi ugdant jaunimą ir kuriant tarpvalstybinius santykius.

Rudaminos meno mokyklos fortepijono vyresn. mokytoja
Ivona Chodorovič