Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“, Vilniaus rajono savivaldybės I etapas 2023 m.

Š. m. gruodžio 15 d. Vilniaus r. Rudaminos meno mokykloje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“, Vilniaus rajono savivaldybės I etapas.Dalyviai atliko profesionalių lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinius, lietuvių ir kitų šalyje gyvenančių tautų liaudies dainas, autentiškas, išplėtotas ir harmonizuotas lietuvių liaudiesdainas. Koncertinės programos atlikimas buvo vertinamas pagal šiuos kriterijus: intonaciją, vokalinius duomenis, ansambliškuma ir akomponavimą, repertuaro interpretaciją, artistiškumą ir sceninę kultūrą.
Konkurso „Dainų dainelė“ pirmojo etapo jaunuosius dainininkus vertino vertinimo komisija:
Pirmininkė – dr. Vaiva Jucevičiūtė – Bartkevičienė, Vilniaus r. Riešės vaikų darželio meninio (muzika) ugdymo mokytoja ekspertė, Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos docentė, dainavimo dėstytoja.
Nariai: Deividas Steonkus, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikos fakulteto dekanas, Dainavimo katedros profesorius;
Alicija Dacevič – Vilniaus r. Egliškių šv. Jono Boskos gimnazijos muzikos mokytoja metodininkė, Lietuvos kultūros tyrimų instituto Menotyros mokslo krypties doktorantė;
Vaiva Krikščiokaitytė – Sostinės vaikų ir jaunimo centro dainavimo studijos „Kivi“ jaunesniųjų dainininkų vadovė;
Violeta Leonovič – Lenkų dainų ir šokių ansamblio „Ojcowizna“ meno vadovė ir dirigentė, Balstogės universiteto Vilniaus filialo dėstytoja.
Konkursui pasibaigus komisijos pirmininkė Vaiva Jucevičiūtė – Bartkevičienė nuoširdžiai dėkojo visiems jauniesiems dalyviams, už išraiškingą dainų atlikimą, padovanotas nuoširdžias emocijas, jų tėveliams, už palaikymą ir pagalbą kuriant dainorėlių sceninį įvaizdį, talentingiems ir atsidavusiems pedagogams, kurie savo inovatyvių požiūriu ir idėjomis padeda visapusiškai atsiskleisti jauniesiems menininkams.

Vilniaus r. Rudaminos meno mokyklos pavaduotoja ugdymui Ivona Chodorovič.

Daugiau renginio akimirkų:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=meno.rudamina&set=a.943658607550138