Koncertinė-edukacinė kelionė į Varšuvą 2023 m.

Šių metų gegužės 30 – birželio 1 dienomis Rudaminos meno mokyklos mokiniai (Deivid Jankovski –fortepijonas, Eva Vasiljeva – akordeonas), akordeono mokytojas Bogdanas Voicinovič bei mokyklos direktorius Jurij Krupičevič dalyvavo tarptautiniame jaunųjų muzikų forume Varšuvoje kuri organizavo vienas iš pirmųjų užsienio mokyklos partnerių Varšuvos Gražinos Bacevič valstybinių muzikos mokyklų grupės Nr.3.
Tarptautiniame jaunųjų muzikų forume dalyvavo ne tik atstovai iš Lietuvos (Vilniaus rajono Rudaminos meno mokykla) bet ir mokiniai ir mokytojai iš Čekijos, Serbijos, Belgijos ir Lenkijos (iš viso apie 100 dalyvių).
Iškart po atvykimo mūsų mokyklos atstovai vyko į ekskursiją po Varšuvos senamiestį o vakare organizatoriai visus pakvietė į įspūdingą Wolfgango Amadeus Mozarto operą „Užburtoji fleita“, kuri vyko nenupasakojamo grožio Lenkijos nacionaliniame operos teatre Varšuvoje.
Visi buvo sužavėti operos šiuolaikinių pastatymų bei profesionaliai atliekama simfoninio orkestro ir dainininkų muzika. Sekančią dieną vykome į vieną įspūdingiausių Varšuvos vietų – Kultūros ir mokslo rūmus, iš kuriu atsiveria viso miesto panorama. Po pietų visi projekto dalyviai suskubo į generalinę repeticiją prieš pirmąjį labai svarbu projekto koncertą, kuris vyko Varšuvos Frederiko Šopeno muzikos universitete. Po koncerto tiek klausytojai, tiek forumo dalyviai išėjo su pačiomis geriausiomis emocijomis. Sekantis forumo koncertas vyko Varšuvos Gražinos Bacevič muzikos mokyklos koncertų salėje kur forumo dalyviai atliko jau kitą paruoštą muzikinę programą.
Žiūrovai patyrė daug gerų emocijų bei negailėjo ovacijų atlikėjams. Tokie projektai skatina mokinių norą muzikuoti, dalyvauti projektuose ir dalintis muzika su kitais. Taip pat susidraugauja su kitų šalių atlikėjais.
Mūsų mokiniai puikiai pasirodė abiejuose koncertuose, gavo daug emocijų bei pagyrimų.
Tikimės dalyvauti tokiuose projektuose ir toliau.