Jubiliejinis Vilniaus r. Rudaminos meno mokyklos akordeonistų orkestro „Ad Libitum“ koncertas

Š. m. lapkričio 16 d. Vilniaus Rotušės salėje vyko jubiliejinis Vilniaus rajono Rudaminos akordeonistų orkestro koncertas. 

2012 m. pagal VRVVG projektą ,,Kaimo gyventojų aktyvumo, bendruomeniškumo skatinimas“ (projekto vadovas Jurij Krupičevič) susikūrė Vilniaus rajono Rudaminos gyvenvietės akordeonistų orkestras “Ad Libitum” (meno vadovas Bogdan Voicinovič). Jame muzikuoja ne tik besimokantys Rudaminos meno mokyklos akordeono dalyko mokiniai, bet ir baigę mokyklą muzikantai. Tai yra pirmas tokio tipo projektas ir orkestras Baltijos šalyse. Orkestras koncertuoja kartu su kitais mokyklos kolektyvais: pučiamųjų instrumentų ansambliu, smuikininkų ansambliu, chorais bei mokyklos solistais. Kolektyvas garsina Vilniaus rajoną bei Rudaminą koncertuodamas įvairiose šalyse: Lenkijoje, Baltarusijoje, Latvijoje, Čekijoje bei Vokietijoje. Vadovo meistriškumas geba ne tik puikiai aranžuoti kūrinius, bet ir profesionaliai vadovauti jauniesiems muzikantams. Orkestras atlieka įvairiausią muziką – nuo baroko iki roko, nuo Bacho iki Queen. Taip džiugina įvairių pomėgių akordeono muzikos klausytojus.

Labai džiugu, kad salė buvo pilna žiūrovų, tvyrojo pakili atmosfera. Renginį pagerbė laukti svečiai: Lietuvos Respublikos Seimo bei lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos nariai – Rita Tamašunienė, ir Česlav Olševski, Vilniaus rajono savivaldybės sekretorė Elžbieta Jankovska, Vilniaus rajono savivaldybės švietimo skyriaus vyr. specialistė Nijola Ragucka, Rudaminos seniūnas Juzef Šatkevič, Lietuvos akordeonistų asociacijos valdybos pirmininkas prof. Ričardas Sviackevičius bei Vilniaus ir Vilniaus rajono švietimo įstaigų direktoriai.  

Renginį šiltais aplodismentais palaike visa Rudaminos bendruomenė – mokytojai, mokiniai, tėvai, kolegos.

Orkestras „Ad Libitum“ paruošė įspūdingą programą. Skambėjo kūriniai nuo klasikos iki šių laikų. Daug aranžuočių atliko pats orkestro vadovas Bogdan Voicinovič. Su orkestru solo pasirodė operos solistė (mezzosopranas) Romualda Suchocka – Tekorienė ir klarnetininkas Kevinas Jasinskis.

Po koncerto skambėjo daug gražių sveikinimo žodžių, skirtų jaunam, bet jau žinomam kolektyvui.

Tikimės, kad linkėjimai orkestrui ilgai gyvuoti ir tęsti šią prasmingą veiklą išsipildys su kaupu.  

Daugiau renginio akimirkų:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=meno.rudamina&set=a.636960861553249