VASAROS STOVYKLA „KŪRYBINGAS JAUNIMAS GARSŲ PASAULYJE“ RUDAMINOS MENO MOKYKLOJE

2022 m. birželio 3-9 dienomis Rudaminos meno mokykloje vyko mokinių vasaros stovykla. Tai puiki galimybė pailsėti nuo mokyklos ir aktyviai bei kūrybingai praleisti laisvalaikį su bendraamžiais. Tai laikas, kai galima sutikti naujų draugų, su jais pabūti ar pasimatyti su seniai matytais draugais. Stovyklos dalyviai  turėjo galimybę kartu su draugais ir mokytojais pagroti įvairios sudėties ansambliuose arba padainuoti vokaliniame ansamblyje.

Stovyklos programa buvo labai turininga. Kiekvieną dieną dalyviai truputį repetavo, tobulino ansamblinio muzikavimo įgūdžius, o paskui  turėjo vis naujų iššūkių:   kino popietę, sporto dieną, pikniko, šokių, žaidimų dieną.

Vaikai vyko į  pažintinę ekskursiją į Medininkus – vieną seniausių Vilniaus rajono miestelių, anksčiau žinomą kaip Karališkieji Medininkai. Čia aplankė gražią Medininkų pilį. Tada visi nuvyko į Juozapinės kalną – trečią pagal aukštį Lietuvos tašką, kur 1990 metais buvo pastatytas Lietuvos karaliaus Mindaugo paminklas. Vėliau vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu buvo unikali galimybė įgyti ir patobulinti lipdymo iš molio įgūdžius bei parodyti savo vaizduotę ir kūrybiškumą.

Stovyklą vainikavo nuotaikingas ir linksmas koncertas. Vaikai ir jaunimas dainavo, grojo, šoko kartu su savo draugais ir mokytojais, vieni kitus labai palaikė, garsiai plojo. Koncerto pabaigoje pasirodė jungtinis pučiamųjų, styginių  ir akordeonistų orkestras kuris atliko M. Vaitkevičiaus „Maršą“.

Visi stovyklautojai linksmai praleido laiką  ir sėkmingai patobulino ansamblinio muzikavimo  įgūdžius.

Stovyklos vadovė Ivona Chodorovič