Tel: +370 5 2505255
Email: meno.rudamina@gmail.com

Fleita

Grassi-810MKII

Fleita (paklausyti) – seniausias dabar naudojamas instrumentas. Išilginė fleita gali būti pagaminta iš medžio ar plastiko. Skersinė fleita gaminama iš įvairaus metalo ir atstovauja medinių pučiamųjų instrumentų grupei. Šiuolaikinę skersinės fleitos konstrukciją susiformavo Teobaldas Bomas XIX a.

Šis instrumentas naudojamas tiek klasikinėje, tiek šiuolaikinėje muzikoje. Taip pat gana populiari yra mažoji Piccolo fleita, kuri yra maža įprastos  fleitos kopija. Naujųjų laikų išradimas yra altinė ir bosinė fleitos, kurios yra gerokai didesnės ir skamba žemiau. Taip pat jau sukurta ir kontrabosinė bei subkontrabosinė fleitos, kurios vis labiau populiarėja šiuolaikinėje akademinėje bei pop ar jazz stiliaus muzikoje.

Instrumentai

∼  Fortepijonas  ∼  Akordeonas  ∼  Smuikas ∼  Klarnetas ∼  Saksofonas ∼  Fleita ∼  Gitara  

Plačiau
Dailės klasė

 Dailės klasės aprašymas  Nuo 2008 m. Rudaminos meno mokykloje įkurtas Dailės skyrius. Dailės pamokose pradinio ugdymo mokiniai mokomi piešimo, tapybos, kompozicijos ir konstravimo; Pagrindinio ugdymo mokiniai mokomi piešimo, tapybos, kompozicijos […]

Plačiau
Chorai ir vokaliniai ansambliai

∼  Jaunių choras ∼ Jaunučių choras ∼ Vokalinis ansamblis „Geniukai“

Plačiau
Orkestras ir ansambliai

∼   Akordeonistų orkestras ∼   Smuikininkų ansamblis I-IV kl. ∼   Smuikininkų ansamblis V-VII kl.  ∼  Pučiamųjų instrumentų ansamblis ∼   Fleitininkų ansamblis ∼   Gitaristų ansamblis

Plačiau
Mokyklos konkursai ir festivaliai

∼   „Rudens kaskados“ ∼   „Lenkų kompozitorių kūryba“ ∼   „Šokio ritmu: nuo senovės iki šių dienų“ ∼   „Tau, mamyte“ ∼   „Virpantis pavasaris“ ∼   “Rudaminos akordeono mėgėjų orkestras”

Plačiau