Konkursas Baltarusijoje kitaip

Jau ketvirtą kartą Vilniaus r. Rudaminos meno mokyklos mokiniai ruošėsi dalyvauti Michailo Grušvickio vardo festivalyje-konkurse Baltarusijoje. Renginys turėjo vykti balandžio mėnesį. Tačiau paskelbtas karantinas pakoregavo planus. Konkurso organizatoriai pranešė, kad dėl susidariusios situacijos, konkursas  vyks  vėliau ir nuotoliniu būdu. Birželio mėnesį,  pasibaigus karantinui,  teko daryti įrašus ir siųsti į Baltarusiją. Iš mūsų mokyklos šį kartą dalyvavo  solistė Auksė Antanavičiūtė ir instrumentinis ansamblis „Draugystė “ – Daumantas Markovskis  (saksofonas) ir pianistė Dominyka Petruškaitė.
Vasarą buvo paskelbti konkurso rezultatai. Ansamblis „Draugystė “ – D. Markovskis (saksofonas) ir pianistė D.  Petruškaitė  ( mokytojai Kęstutis Kuncė  ir Jolanta Grabštunovičienė ) ansamblių kategorijoje tapo I vietos laureatais. A. Antanavičiūtė solistų kategorijoje – III vietos laureatė (mokytoja Rasa Šimkienė).
Laureatai apdovanoti  IX-o  M. Grušvickio vardo festivalio-konkurso  diplomais ir pakviesti dalyvauti laureatų koncerte, kuris numatomas kitų metų pavasarį. Ačiū mokyklos direktoriui Jurij Krupičevič, padėjusiam padaryti ir išsiųsti  į konkursą kokybiškus įrašus.

Sveikinimai  laureatams ir jų mokytojams !