TURININGA METODINĖ SAVAITĖ RUDAMINOS MENO MOKYKLOJE

2019 m. spalio 28-30 dienomis Rudaminos meno mokykloje vyko metodinė savaitė, kuriuos metu vyko atviros pamokos , skaitomi metodiniai pranešimai, paskaitos.

Metodinės savaitės tikslas – skatinti mokytojų smalsumą, domėjimąsi kolegų pasiekimais, metodinėmis naujovėmis.

Fortepijono metodinės grupės mokytojai surengė metodinę – praktinę dieną „Šiandieninės aktualijos fortepijono pedagogikoje“. Rudaminos meno mokyklos ir Pagirių meno mokyklos mokytojos vedė atviras pamokas, skaitė pranešimą. Apžvelgė, aptarinėjo ir diskutavo apie šiandienines fortepijono pedagogikos aktualijas, su kuriomis tenka susidurti praktiniame darbe.

Pučiamųjų instrumentų metodinės grupės mokytojai surengė metodinę dieną „Kvėpavimo technikos subtilybės pučiamųjų instrumentų atlikėjų ugdymo procese“. Metodinės dienos metu svečiavosi Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos saksofono mokytojas metodininkas Arūnas Valiulis, kuris pristatė praktinį pranešimą, dalijosi savo praktine patirtim apie kvėpavimo svarbą grojant pučiamaisiais instrumentais. Vyko diskusijos, aptarimai.

Kita diena pedagogai turėjo galimybę dalyvauti pedagogės bei aktorės Jurgos Gailiūtės seminaras „Koncertų organizavimo specifika ir motyvacija ugdymo įstaigose“. Remdamasi savo profesine patirtimi ji supažindino klausytojus su koncertų organizavimo ypatumais, supažindino su svarbiausiomis aktualijomis organizuojant koncertą ir t. t. Pedagogai turėjo ir praktines užduotys. Visi liko sužavėti bei pilni naujų idėjų iš vykusio seminaro. Renginys organizuojamas kartu su Trakų švietimo centru, renginio dalyviai gaus kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimus.

Metodinę savaitę vainikavo Rudaminos meno mokyklos dailės I, II, III klasių mokinių ir dailės mokytojų Ivona Dakinevič, Renata Utovka, Aleksander Subotkevič edukacinė – pažintinė išvyka į Nacionalinę dailės galeriją. Išvykos metu susipažino su XX-XXI a. Lietuvos fotografija ir su kitomis muziejaus ekspozicijomis, bei dalyvavo įdomioje edukacinėje programoje su savo telefonais. Programos pabaigoje vyko aptarimas ir įspūdžiais dalinimasis.

Meno bei muzikos mokyklų mokytojams labai aktualu ir svarbu dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose tam kad pabendrauti su kolegomis, gauti naujų žinių, pasidalinti savo patirtimi. Todėl metodinė savaitė yra aukštai mokytojų vertinamas ir labai reikalingas renginys.