RUDAMINOS MENO MOKYKLOS MOKINIŲ DARBŲ DAILĖS PARODA „SPALVINGA VAIKYSTĖ“ LR SEIMO GALERIJOJE

Vaikai – gražiausios pasaulio gėlės. Ir niekas taip gražiai nežydi kaip šypsena vaiko lūpose, niekas taip greit nedžiūsta kaip vaiko ašaros, niekas taip nepasotinamas kaip vaiko noras sužinoti, pažinti….
(A. Baltrūnas)

Birželio 3 d. Lietuvos Respublikos Seime vyko Vilniaus r. Rudaminos meno mokyklos pradinio ir pagrindinio ugdymo mokinių dailės darbų parodos „Spalvinga vaikystė” atidarymas, paroda buvo skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai.

Ekspoziciją sudarė 20 moksleivių piešinių, kurie buvo atlikti tapybos ir piešimo technikomis, ir 8 erdviniai keramikos dirbiniai. Vaikų piešiniuose pavaizduotos nerūpestingos vaikystės akimirkos, vaikų mintys, svajonės, jausmai, gėlės, šypsenos, sūpynės, laisvalaikis su tėvais, važinėjimas dviračiu, bėgiojimas su aitvarais, parodų pristatymai, koncertai, tapybos plenerai gamtoje. Keramikos dirbiniuose moksleiviai įkūnijo savo svajonių saldumynus, pavaizdavo savo angelą sargą, svajonių namelį bei pieštukines.

Mokinius paruošė Rudaminos meno mokyklos dailės skyriaus mokytojai: Ivona Dakinevič, Renata Utovka ir Pavel Bota.

Parodos iniciatorė – LR Seimo narė dr. Agnė Širinskienė. Parodos atidarymo metu sveikinimo žodžius tarė Seimo narys Antanas Vinkus, bei Agnės Širinskienės patarėja dr. Janina Balsienė. Muzikinį sveikinimą pagrojo Rudaminos meno mokyklos muzikos skyriaus mokiniai, kuriuos paruošė klarneto mokytojas metodininkas Saulius Balsys ir vyresn. fleitos mokytoja Agnietė Ivanauskaitė.

Taip pat mokytojai su mokiniais dalyvavo ekskursijoje po LRS rūmus, bei išklausė įdomią paskaitą apie Europos Sąjungą. Po parodos atidarymo šventės, pilni teigiamų emocijų ir pakylėtos nuotaikos, vaikai su dovanomis ir vaišėmis laimingai grįžo į Rudaminą su LRS užsakytu autobusu.

Džiaugiamės, kad parodą „Spalvinga vaikystė“ aplankė LR Seimo nariai, užsienio svečiai, Lietuvos mokyklų mokiniai ir mokytojai, dalyvavę ekskursijose po LRS rūmus ir kad mūsų mokykla tapo dar žymesnė.

Rudaminos meno mokyklos vyresn. dailės mokytoja Ivona Dakinevič.

Daugiau nuotraukų iš parodos mūsų Facebook paskyroje.