IX Tarptautinis pleneras – konkursas „Ferdinando dangus ir žemė“ Baltarusijoje 2019

2019 m. gegužės 17 – 19 dienomis, Rudaminos meno mokyklos dailės skyriaus 6 mokiniai: IV kl. – Gabriela Seget, Agata Cereško, Ariana Dovidovič,  V kl. – Adriana Barkovskaja, Damian Blizniukevič ir VI kl. – Emilija Grablevskytė kartu su dailės mokytoja Ivona Dakinevič ir Rudaminos F. Ruščico gimnazijos 6 mokiniai kartu su mokytojomis Renata Utovka ir Helena Strela lankėsi Baltarusijoje ir dalyvavo IX Tarptautiniame plenere – konkurse „Ferdinando dangus ir žemė“. 

    Rudaminos mokyklų mokiniai kartu su Baltarusijos ir Lenkijos meno mokyklų mokiniais aplankė Ferdinando Ruščico gimtinę – Bohdanovo miestą, kur gyveno ir kūrė dailininkas. Taip pat aplankė jo kapą. Bohdanove, ryte prasidėjo pleneras – tapymas gamtoje. Karšti orai nesutrūgdė mokiniams sukurti nuostabius piešinius, o netgi buvo sužavėti, kad galėjo būti ir kurti būtent šiose vietose, kur tapė pats Ferdinandas.

    Organizatoriai sukūrė katalogą su 2013-2018 m. plenero laureatų darbais. Džiūgu, kad čia patalpintas ir mūsų mokyklos V kl. mokinės Editos Krasovskos praeitų metų I vietos laureatės plenero piešinys.

    Po plenero grupė iš Lietuvos ir Lenkijos važiavo aplankyti Voložino miesto gražiausias vietoves, o Kultūros šventėje mūsų mokinius paprašė padainuoti ant scenos, mokiniai padainavo Eurikos Masytės dainą „Laisvė“.

   Pilni nuostabių įspūdžių ir geros nuotaikos, su atminimo dovanėlėmis ir diplomais jaunųjų dailininkų grupė išvyko į Lietuvą, tikėdamiesi susitikimo kitais metais.

Daugiau nuotraukų iš kelionės :