15 METŲ- ,,TALENTINGI IR KŪRYBINGI“

2019 m.  gegužės 8 d. Vilniaus  lenkų kultūros namuose Rudaminos meno mokyklos jubiliejaus proga  jaunieji artistai kartu su savo mokytojais ir mokyklos absolventais surengė dailės skyriaus darbų parodą, muzikos skyriaus šventinį koncertą, kuris simboliškai vainikavo mokyklos 15 metų ugdymo, darbo ir bendradarbiavimo rezultatus. Iškilmingas jubiliejinis minėjimas, sukvietė gausų būrį žiūrovų, tarp kurių buvo LR Seimo nariai ir savivaldybių valdžios atstovai, svečiai iš Lietuvos bei užsienio muzikos ir meno mokyklų, su kuriomis įstaigą bendradarbiauja, ir – ištikimiausi bičiuliai – auklėtinių tėvai.

Į mūsų šventę atvyko su puikiais sveikinimais ir palinkėjimais:  Lietuvos Respublikos seimo nariai – Jaroslav Narkevič ir Česlav Olševski, Vilniaus r. Savivaldybės tarybos sekretorė Elžbieta Jankovska, Vilniaus raj. Savivaldybės švietimo skyriaus vedėja – Sofija Segen, bei vedėjos pavaduotoja- Janina Klimaševska, Vilniaus r. Savivaldybės kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vedėja- Lilija Andruškevič, Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja- Edita Tamošiūnaitė, Rudaminos seniūnas – Juzef Šatkevič Vilniaus rajono savivaldybės Centrinės bibliotekos direktorius – Miroslav Votiulevič, Vilniaus konservatorijos direktorės pavaduotoja – Rita Auksoriūtė, Pagirių meno mokyklos direktorė- Aleksandra Žuk-Butkuvienė, Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokyklos direktorius- Prof. Ričardas Sviackevičius, Vilniaus Bronio Jonušo muzikos mokyklos direktorius- Tomas Vaišė, Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos direktoriaus pavaduotoja- Jadvyga Pumpalavičienė, St. Moniuškos lenkų kultūros centro Lietuvoje pirmininkė- Apolonia Skakovska ir mūsų mokyklos partneriai  iš užsienio: Varšuvos valstybinės I laipsnio Oskaro Kolbergo muzikos mokyklos direktorė (Lenkija), Katarzyna Skrzypczak, Lenkijos Respublikos Fondo „Cultura Animi” pirmininkas Piotr Paprocki, Dithmarcher muzikos mokyklos direktorius (Vokietija)- Richard Ferret, Rigos muzikos mokyklos – internato direktorė Vesma Grugule.

Koncertą pradėjo specialiai mokyklos jubiliejui suburto vaikų simfoninio orkestro pasirodymas. Šis orkestras – tai tarptautinis projektas, sutelkęs gabų jaunimą iš trijų šalių – Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos. 70 narių kolektyvą pavyko suburti kelių muzikos ir meno mokyklų direktorių dėka. Kaip pabrėžė renginio organizatoriai, suburti vaikų simfoninį orkestrą vienoje muzikos mokykloje praktiškai neįmanoma, todėl buvo rastas kitas sprendimas – bendradarbiauti tarptautiniu lygiu. Koncerte pasirodė įvairių muzikos dalykų solistai, pučiamųjų ir smuikininkų ansambliai, jaunučių ir jaunių chorai, įvairios sudėties ansambliai ir absolventai, kurie tęsia mokslus Vilniaus J. Tallat- Kelpšos konservatorijoje ir Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje. Absolventai – šiandien kai kurie jų yra muzikos mokytojai, studijuoja aukštosiose meno mokyklose, bei kitų, Lenkijoje ir Australijoje – yra savo auklėtinių pasiekimais besidžiaugiančių mokytojų pasididžiavimas.

,,Per 15 metų mūsų auklėtiniai pasiekė daug. Nugalėtojų ir laureatų titulus jie pelno ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio konkursuose. Bendradarbiaujame su muzikos mokyklomis Lenkijoje, Latvijoje, Baltarusijoje ir Vokietijoje. Vaikai dalyvauja įvairiuose renginiuose ir projektuose, dėl kurių gali aplankyti svečias šalis. Be galo džiaugiamės, kad prieš 15 metų Vilniaus rajono savivaldybė įsteigė mokyklą gabiam jaunimui ir nuolat rūpinasi kad mokykla klestėtu “, – dalijosi savo mintimis mokyklos direktorius Jurij Krupičevič ir visų pirmą dėkojo tėvams už pasitikėjimą mokykla.

Jubiliejaus proga iškilmingai buvo atidengta mokyklos emblema-logotipas, kurį padovanojo Lenkijos Respublikos Fondo „Cultura Animi” pirmininkas Piotr Paprocki. Pirmą kartą suskambėjo ir mokyklos himnas, kurį sukūrė mūsų mokytojai: muzika Veslav Sobieski, žodžiai Genovaitė Kumpienė. Labai džiaugiamės ir dėkojame Vilniaus lenkų kultūros namų direktoriui Arturui Liudkovskiui, kurio dėka  lenkų kultūros namų durys visada atviros mūsų šventėms ir koncertams!

Nuotraukos: Joanna Bożerodska

Daugiau koncerto akimirkų žiūrėkite mūsų Facebook paskyroje:

https://www.facebook.com/pg/meno.rudamina/photos/?tab=album&album_id=2211165522305531