Rudaminos meno mokyklos delegacija Baltarusijoje 2019

2019 m. Balandžio 17-18 dienomis Vilniaus rajono Rudaminos meno mokyklos delegacija: direktorius Jurij Krupičevič, mokytojai Rasa Šimkienė, Lina Šernienė, Kęstutis Kuncė, bei mokiniai: Deivid Jankovski, Augustas Bernadickas, Dominyka Petruškaitė ir Domantas Markovskis viešėjo Baltarusijoje.

Balandžio 17-18 dienomis,  Rakovo kultūros centre vyko VIII  jaunųjų atlikėjų Michailo Grušvickio vardo festivalis-konkursas, kurį organizuoja Baltarusijos Rakovo vaikų meno mokykla. Konkurse Rudaminos meno mokyklos mokiniai dalyvauja jau trečią kartą.  Šį kartą į konkursą atvyko du mišrūs ansambliai: tai A.Bernadickas (smuikas) ir D. Jankovski (fortepijonas), bei duetas „Draugystė“ –  D.Markovskis (saksofonas) ir D.Petruškaitė (fortepijonas). Abiejų duetų   pasirodymai vyko antrą konkurso dieną, tik skirtingose kategorijose.  A.Bernadickas  ir D. Jankovski sėkmingai pasirodė jaunesniųjų mišrių duetų kategorijoje ir pelnė III vietos laureatų apdovanojimus ( mokytojos L. Šernienė ir R. Šimkienė),  o duetas „Draugystė“ –  D.Markovskis ir D.Petruškaitė ( mokytojai K.Kuncė ir J.Grabštunovičienė)  vyresniųjų kategorijoje puikiai pasirodė ir tapo I vietos laureatais.

Laureatai buvo apdovanoti  laureatų diplomais ir piniginėmis premijomis, o pedagogai diplomais „Už pedagoginį meistriškumą“.

Visa  Rudaminos meno mokyklos mokinių ir mokytojų delegacija džiaugėsi  ne tik konkurso rezultatais, bet ir direktoriaus J.Krupičevič suorganizuota pažintine ekskursija į Minską, kuri paliko daug gražių įspūdžių.

Tikimės, kad ši graži draugystės ir bendradarbiavimo su kaimynystėje esančios Baltarusijos kolegomis tęsis ir ateityje.

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/meno.rudamina/