TARPTAUTINIS PROJEKTAS TRIJŲ ŠALIŲ JUNGTINIO VAIKŲ SIMFONINIO ORKESTRO KONCERTAS ,,MUZIKA MUS JUNGIA“ 2019

  2019 m. kovo 15 d. Vilniaus lenkų kultūros namuose įvyko tarptautinio muzikinio projekto „Muzika mus jungia“ baigiamasis koncertas kuri organizavo Vilniaus r. Rudaminos meno mokykla. Vaikų simfoniniame orkestre dalyvavo mokiniai iš 4-ių muzikos mokyklų: Vilniaus r. Rudaminos meno mokykla (direktorius Jurij Krupičevič), Vilniaus r. Pagirių meno mokykla (direktorė Aleksandra Žuk – Butkuvienė), Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorijos mokiniai, Vokietijos Haides miesto muzikos mokyklos jaunimas (direktorius Richard Ferret) bei daugiau kaip 20 jaunų atlikėjų iš Varšuvos Oskaro Kolbergo Valstybinės muzikos mokyklos Nr.1 su  direktorė Katarzyna Skrzypczak. Viso – 74 jauni muzikantai bei jų mokytojai.

Iškilmingo koncerto pasiklausyti susirinko simfoninės muzikos mylėtojai: mokyklų bendruomenės atstovai, jaunųjų orkestro muzikantų draugai bei artimėji. Kai kurie tėvai atvyko palaikyti savo vaikų į Vilnių net iš Varšuvos. Įdomi koncerto programa bei jauni orkestro muzikantai sukūrė puikią atmosferą.       

Prieš atvykstant į Vilnių, projekto dalyviai savo mokyklose jau nuo sausio mėn. repetavo kūrinius, kuriuos parašė specialiai būtent šiam orkestrui dirigentas Richard Ferret. Auditorijai labai patiko daina iš filmo „Kabantis medis“ (S. Collins ir W. Shultza), kur balso solo atliko Haides muzikos mokyklos solistė su simfoninio orkestro pritarimu ir F. Doppler Rondo 2 fleitoms su orkestru. Fleitų solo atliko Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorijos mokinės.

Projekto tikslas buvo integruoti vaikų ir jaunimo talentus muzikos srityje ir tobulinti muzikinius grojimo įgūdžius simfoniniame orkestre. Tokio masto projektą kaip ,,Vaikų simfoninis orkestras“ būtų sunku organizuoti vienai ar dviems mokykloms, todėl dalyvauti projekte buvo pakviesti Rudaminos meno mokyklos partneriai iš Lenkijos ir Vokietijos.

Anot pagrindinio šio projekto organizatoriaus Jurijaus Krupičevičiaus šis tarptautinis projektas yra vertinga kultūrinė mainų iniciatyva ,,muzikavimas kartu – gera proga susipažinti su kitų šalių kultūra, skatinti įvairių tautų jaunus žmones bendradarbiauti bei draugauti.

Daugiau akimirkų iš koncerto:

https://www.facebook.com/pg/meno.rudamina/photos/?tab=album&album_id=2126043754151042