Rudaminos meno mokyklos delegacija Baltarusijoje

2018 m. balandžio 18-19 dienomis Vilniaus rajono Rudaminos meno mokyklos delegacija: direktorius Jurij Krupičevič, mokytojos Rasa Šimkienė, Jolanta Grabštunovičienė, bei mokiniai: Auksė Antanavičiūtė, Dominyka Petruškaitė ir Daumantas Markovskis viešėjo Baltarusijoje.

Balandžio 19-20 dienomis,  Rakovo kultūros centre vyko VII  jaunųjų atlikėjų Michailo Grušvickio vardo festivalis-konkursas, kurį organizuoja Baltarusijos Rakovo vaikų meno mokykla.

Pirmą konkurso dieną vyko vargonininkų, fortepijoninių duetų, mišrių ansamblių, bei mažųjų solistų pasirodymai. Mišrių ansamblių kategorijoje pasirodė Rudaminos meno mokyklos saksofono ir fortepijono duetas „Draugystė“ (D.Markovskis ir D.Petruškaitė). Ansamblis pasirodė puikiai ir tapo I-os vietos laureatais (mokytojai J. Grabštunovičienė ir K.Kuncė).

Kitą dieną vyko vyresniųjų kategorijų solistų konkursas. Rudaminos meno mokyklos mokinė Auksė Antanavičiūtė (mokytoja R.Šimkienė) savo kategorijoje buvo pati jauniausia, bet pasirodė puikiai ir tapo III vietos laureate, bei pelnė diplomą už geriausiai atliktą M.Grušvickio kūrinį.

Laureatai buvo apdovanoti ne tik laureatų diplomais, bet ir piniginėmis premijomis, pedagogai diplomais „už pedagoginį meistriškumą“, o mokytoja R.Šimkienė gavo konkurso organizatorių padėką už profesionalų darbą vertinimo komisijoje, bei pravestas meistriškumo pamokas festivalio – konkurso dalyviams.

Antrąją viešnagės Baltarusijoje dieną mokyklos direktorius J. Krupičevič nuvežė moksleivius į Minską, kur mokiniai turėjo trumpą pažintinę ekskursiją.

Vėlų vakarą, puikios nuotaikos ir kupini gražių įspūdžių visi laimingai grįžo į namus.

Vilniaus rajono  Rudaminos meno mokyklos
fortepijono mokytoja metodininkė Rasa Šimkienė