VII Smuiko muzikos festivalis „Šokio ritmu: nuo senovės iki šių dienų“

Jau septintą kartą Rudaminos meno mokykloje vyko smuiko muzikos festivalis „Šokio ritmu: nuo senovės iki šių dienų“. 2017 m. lapkričio 11 d. mokyklos koncertų salėje susirinko jaunieji smuikininkai iš Nemenčinės, Pagirių, Rudaminos, Vilniaus m. LMTA, Algirdo, Karoliniškių muzikos ir meno mokyklų. Šiais metais festivalis buvo skirtas Lenkijos Nepriklausomybės dienai paminėti, todėl dalyviams buvo pasiūlyta paruošti lenkų tautos kūrinį. Festivalio klausytojai turėjo puikią galimybę išgirsti smuiku griežiamą lenkų šokių repertuarą: polonezą, mazurką, kujaviaką, krakoviaką, dainas su šokio intarpais. Renginyje taip pat skambėjo valsai, polkos, įvairių tautų liaudies bei senoviniai šokiai.
Festivalio metu visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanomis. Mokytojams organizatoriai įteikė Rudaminos meno mokyklos smuiko mokytojo Veslavo Sobieski natų leidinį, kurio turinį galės naudoti savo pedagoginiame darbe. 
Rudaminos meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ivona Chodorovič styginių instrumentų metodinės grupės mokytojams dėkojo už profesionaliai suorganizuotą renginį. Ji pasveikino jaunuosius smuikininkus, mokytojus ir tėvelius. Dalyviams linkėjo siekti muzikavimo aukštumų.
Ačiū visiems mokytojams ir jų mokiniams už kruopštų darbą ir gražią šventę. Tikimės, kad smuiko muzikos festivalis „Šokio ritmu: nuo senovės iki šių dienų“ gyvuos toliau ir ateityje galės pakviesti dalyvius iš visos Lietuvos, o gal būt ir iš kitų šalių.

Rudaminos meno mokyklos 
styginių instrumentų metodinės grupės pirmininkė,
smuiko mokytoja metodininkė Oksana Tunevič